Informare consumator

Informare consumator

Toate produsele sunt facute in laboratorul nostru unde se manipuleaza oua, alune, nuci, migdale, fistic, alune de padure, miere, soia, capsuni, fructe de padure, fainuri cu gluten, lapte si derivate din lapte (lactoza si proteine din lapte), susan, gelatina din peste.

Alergenii sunt proteine care provoacă o reacție exagerată a sistemului imunitar. În general alergenii din produsele alimentare pot fi reprezentați fie de diferite adaosuri precum proteinele din soia, proteinele din lapte sau glutenul, fie de condimente: piper, boia sau seminte de telina.

Conform Directivei 2000/13/CE A PARLAMENTULUI EUROPEAN SI A CONSILIULUI din 20 martie 2000, alergenii din alimente se pot incadra in urmatoarele grupe:

Cereale care conţin gluten (adica grau, secara, orz, ovaz, grau spelţ, grau mare sau hibrizi ai acestora) şi produse derivate

Crustacee si produse derivate

Oua si produse derivate

Peste si produse derivate

Arahide si produse derivate

Soia si produse derivate

Lapte si produse derivate (inclusiv lactoza)

Fructe cu coaja, adica migdale (Amygdalus communis L.), alune de padure (Corylus avellana), nuci (Juglans regia), anacarde (Anacardium occidentale) nuci Pecan [Carya illinoiesis (Wangenh.) K. Koch], nuci de Brazilia (Bertholletia excelsa), fistic (Pistacia vera), nuci de macadamia si nuci de Queensland (Macadamia ternifolia) si produse derivate

Telina si produse derivate

Mustar si produse derivate

Seminte de susan si produse derivate

Dioxid de sulf si sulfiti in concentratii de peste 10 mg/kg sau 10 mg/litru

Lupin si produse derivate

Moluste si produse derivate

Produsele se utilizează pentru consum, fara restrictii, sub forma proaspata.
Preparatele se adreseaza persoanelor fara cerinte de dieta speciale sau probleme, cu exceptia persoanelor ce pot prezenta alergii la anumite componente ale preparatelor (Mentionam ca produsele noastre sunt fabricate intr-un laborator in care se  lucreaza cu alergeni: gluten, oua, arahide, soia, lapte, fructe cu coaja, țelină, muatar, seminte de susan, si alte produse derivate ale acestora) ;
Produsele nu sunt recomandate a fi consumate de persoanele care sufera de diabet zaharat.
Nu se recomanda consumul de produse care contin cafea, ness sau coloranti de catre copii, femei insarcinate intrucat pot afecta negativ concentrarea si atentia acestora.

Personalul de la vanzare va fi instruit cu privire la componentele produselor in scopul informarii la cerere a consumatorilor cu privire la continutul de alergeni al acestora pentru evitarea unor reactii alergice.

Termenul de valabilitate pentru produsele care contin frisca, macarons este de 24h. Produsele din ciocolata si crema de ciocolata sunt valabile 72h. Produsele traditionale au un termen de valabilitate de 48h.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Prin navigarea pe acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.

Shopping cart

close